Pedikura i manikura

Pedikura

Pedikura je tretman koji Vaša stopala čini ljepšim, a nogama daje osećaj lakoće.

Kvalitetna njega stopala tretira i prevenira probleme zadebljane kože, kao što su žuljevi i kurje oči, kao i urasle nokte i infekcije povezane sa tim problemima. Pedikura nam pomaže u pravilnom držanju tako da nam omogućava ugodnije stajanje i hodanje. Kombinirana sa masažom stopala, pilingom,maskom ili parafinskom čizmom ima umirujući i relaksirajući efekt.

Ljudsko stopalo čini 28 kostiju povezanih ligamentima i zglobovima. Mišići potkoljenice pokreću stopala, a korak započinje oslanjanjem na petu, zatim tlo dotiče vanjski rub, a potom prednji dio stopala. Palac završava pokret odbacujući stopalo naprijed, u iskorak.

Svakodnevno napravimo 5.000 do 20.000 koraka. Da bi stopala mogla dobro obavljati svoju zadaću, važno ih je njegovati.Nakon kupke stopala se obrađuju skalpelom, rašpicama ili frezom, ovisno što je potrebno za obradu. Uklanja se tvrda koža sa stopala, peta, natisci, kurje oči, nokti, kožica oko noktiju…

Moguće je lakiranje u boji po željama. To može biti klasično lakiranje, lakiranje uz sjaj i brzo sušenje ili franch lakiranje.

Manikura

Klasična manikura je osnovna metoda njege i zaštite ruku. Poslije manikure ruke su opuštene i meke, a nokti lijepi, zdravi i uređeni. Manikura uključuje: odstranjivanje kožice, oblikovanje noktiju, masažu ruku, poliranje noktiju, odstranjivanje laka i lakiranje. rezanje noktiju, piling i njega.