Ponuda masaža

Masaže koje imamo u ponudi!

Masirajte se redovito jer receptori iz kože, potaknuti dodirom terapeutove ruke, šalju signale u mozak koji reagira lučenjem endorfina, hormona sreće i dobrog raspoloženja.

Masaža može predstavljati osnovnu terapiju ili biti nadopuna drugim terapijama kod određenih smetnji.

Klasična ručna masaža je fokusirana je na pojačanje cirkulacije, opuštanje mišića, smanjivanja boli i napetosti.

Primjenjuje se kod tegoba u leđima, kao što su kronične križobolje ili bolnog srednjeg dijela leđa (područje između i ispod lopatica)

Indicirana je kod probavnih smetnji, glavobolje, depresije, stresa, anksioznosti

Vrlo je učinkovita u kombinaciji s obradom refleksnih zona na stopaluSigurno je djelotvorna kod kontraktura (ograničene pokretljivosti zgloba)

Učinkovita je kod mišićnih atrofija, tendinitisa (upale tetiva), distorzija, mišićnih istegnuća ili iščašenja zglobova

Pomaže kod problema s cirkulacijom, grčevima, edemima zglobova, “teških nogu” te ublažava sve vrsta reumatskih tegoba

Opušta anksiozne i nervozne osobe sklone stresu

Pomaže pojedincu da lakše prihvati vlastito tijelo i izgradi samopouzdanje

Pomaže pri smanjenju naslaga masnoća

Blagotvorna je kod problema s disanjem.


Sportska masaža je masaža posebno orijentirana na mišiće i dijelove tijela koji su izloženi stresu treninga. Nakon napornog treninga mišići, tetive i ligamenti su izloženi malim ozljedama koje tijelo liječi proizvodnjom kolagena.

Putem sportske masaže ubrzava se oporavak organizma nakon treninga, zagrijavaju se i omekšavaju tkiva, poravnavaju se mišićna vlakna, poboljšava cirkulacija, ubrzava odstranjivanje otpadnih tvari i mliječne kiseline iz organizma. Sportska masaža održava mišiće zdravima, gipkima, manje podložnim ozljedama, povećava opseg kretnji, snagu ozlijeđenih mišića, ubrzava proces jačanja, poboljšava protok krvi i čini nas spremnijima na nove i bolje rezultate u sportskim i životnim izazovima.

Jedan od ciljeva sportske masaže je smanjiti mišićnu napetost te postići duboku tjelesnu i psihičku opuštenost. Sportska masaža se može provoditi prije aktivnosti ili natjecanja i nakon aktivnosti ili natjecanja.

Potrebno je usredotočiti se na mišićne skupine koje će biti najaktivnije tijekom određene aktivnosti ili sportskog treninga. Npr. biciklistima ćemo najprije pripremiti i potaknuti zagrijavanje kvadricepsa – mišića prednjeg dijela natkoljenice. Tijekom masaže prije aktivnosti važno je zagrijati i istegnuti mišiće te opustiti tijelo od napetosti, ukoliko je prisutna prije natjecanja.
Sportskom masažom nakon aktivnosti ili sportskog treninga pomaže se uklanjanju štetnih tvari iz organizma i bržem oporavku organizma. Također je potrebno pažnju posvetiti mišićima koji su bili najaktivniji tijekom aktivnosti.

Aromaterapeutska masaža masaža tijela koja ciljano djeluje na napetost i uklanja stres. Potpuno vas opušta,a mješavina eteričnih ulja budi vaša osjetila. Aromamasaža predstavlja jedan od oblika aromaterapije. Ta metoda kombinira fizičke i emocionalne učinke nježne masaže s ljekovitim i psihoterapijskim značajkama esencija biljaka.

Eterična ulja harmoniziraju, stimuliraju i umiruju organizam istovremeno djelujući na sve sustave i organe s narušenom ravnotežom. Klasična ručna masaža cijelog tijela u kojoj se koriste eterična ulja poboljšat će klijentu raspoloženje, umiriti njegov duh i olakšati tjelesne tegobe.

Stres stvara kiselo stanje u organizmu isto kao i konzumiranje nezdrave hrane ili njeno nepravilno kombiniranje. Aromatične molekule eteričnih ulja, ukoliko ih apliciramo na tijelo, upit će se u krvotok što pomaže smanjiti unutarnju kiselost, uklanja teške metale i neprobavljivu hranu koja truje našu krv. Eterična ulja dovode kisik u stanice te balansiraju endokrini sustav. Njihovo snažno djelovanje i ugodan miris utječu na raspoloženje, osjećaje, razmišljanja i koncentraciju.

DOBROBITI TRETMANA AROMAMASAŽE:

Umanjuje glavobolju i bolove u mišićima

Pospješuje prokrvljenost tijela

Poboljšanje općeg stanja organizma

Otklanjanje napetosti mišića i ostalog vezivnog tkiva u tijelu

Povećava elastičnost tkiva i tonus mišića

Posebno je djelotvorna u liječenju problema s kojima se susreću žene (PMS i poremećaji u menopauzi)

Uklanja nesanicu

Regulira poremećaje u probavi

Olakšava blaže oblike depresije i tjeskobe

Korištena eterična ulja njeguju kožu, uravnotežuju lučenje i općenito poboljšavaju tonus kože djelujući na tonus kapilara.

Aromamasaža je masaža tijela uz upotrebu eteričnih ulja u ugodnom ambijentu uz opuštajuću glazbu, mir i tišinu, gdje se možete opustiti i prepustiti mirisima eteričnih ulja kako bi tretman imao još dublje djelovanje.

Mirisi eteričnih ulja snažno djeluju na emocije i duh, a po svom kemijskom sastavu djeluju na određene organe, tkiva, hormonski i živčani sustav.

Aromamasaža je izvrstan način tretiranja određenih problema kao što su stres, umor, neki “psihoemotivni” problemi, mišićni bolovi i dr.

Eterična ulja imaju “energetsku” i psihoemotivnu komponentu djelovanja.

Antisress & Relax masaža isa toplim uljima ima za cilj potpuno opuštanje i stimuliranje cirkulacije.

Ovom masažom nastojimo ukloniti stanje duboke psihičke i fizičke napetosti u vidu smanjenja stresa.

Stres i nametnuti tempo života svakim danom ostavlja posljedice na ljudskom tijelu.

Glavni cilj ove masaže je ukloniti stres iz muskulature, mišiće dovesti u fazu potpune opuštenosti i prokrvljenosti, te psihu u fazu odvajanja od pritiska napetosti.

Ručna limfna drenaža nogu je tretman u kojem se laganom, nježnom, ritmičnom tehnikom pritiska ruku tretira tijelo kako bi se aktivirala drenaža limfe. Ovom masažom djelujemo pozitivno na organizam: aktivira limfni sustav, poboljšava cirkulaciju, jača imunitet, pomaže pri mršavljenju, uklanja celulit

Masaža toplom čokoladom hrani i regenirira kožu, opušta cijelo tijelo i vraća snagu organizmu. za maksimalnu relaksaciju tijela i nutritivnu njegu kože istovremeno. Doživljaj je jednako divan kao i konzumacija najpopularnije istoimene slastice. Ugodna aroma čokolade potiče nastajanje endorfina u tijelu, hormona koji daje osjećaj sreće.

Zbog svog izgleda i mirisa čokolada ima izniman antistresni učinak na duh i tijelo, te djeluje opuštajuće i osvježavajuće.

Anticelulitna masaža u kombinaciji sa bršljanovim uljem koji pomaže u otklanjanju celulita. Potiče prokrvljenost kože i potkožnog tkiva te pomaže kod razgradnje masnog tkiva te aktivira rad limfnog sustava i oslobađanje od toksina, uz pomoć ulja bršljana i anticelulitnih esencijalnih ulja.