Trening

INDIVIDUALNI I GRUPNI (do 4 osobe) PROGRAM BOKSA I KICKBOXINGA

Programi boksačkih treninga sveobuhvatnog su karaktera, tako se tijekom treniranja razvija opća kondicija i izdržljivost, koordinacija, snaga, brzina i agilnosti. Boks kao rekreativni sport u velikom je uzlazu i sve više ljudi prepoznaje njegov odličan utjecaj na opće fizičko stanje kao i mogućnost stalnog napretka.

Programi su individualno prilagođeni dobi i ambicijama pojedinog polaznika.

Budući da je boks individualni sport, nije nužno potrebna grupa za trening, već se trening može održavati samo sa trenerom, što mnogi danas preferiraju uslijed nedostatka vremena.

Bitan segment je individualni pristup kako bi se greške u usvajanju tehnike izbjegle, a ujedno pravilno aktivirala muskulatura cijelog tijela.

Uz boks ćete u vrlo kratkom vremenu pospješiti svoje fizičko i mentalno zdravlje, poboljšati izgled, jačati samopouzdanje i riješiti se negativne energije i nakupljenog stresa.

Budući da je aerobno daleko zahtjevniji nego vježbanje u teretani, pomoći se vam da zavidno poboljšate svoju izdržljivost, kao i sve motoričke sposobnosti. Zbog toga intenzivno topi masne naslage, eliminira suvišnu vodu iz tijela i jača sve skupine mišića, a naročito trbušnu muskulaturu. Ženama je stoga naročito privlačan jer potiče mršavljenje i zatezanje cijelog tijela.

Individualni program boksa i kickboxinga kao i svaki drugi sport, i ovaj zahtjeva lagano uvođenje u treninge. Kreće se s osnovama, a nakon što vježbač usvoji osnove tehnike i stekne kondiciju slijede treninzi sa sparing partnerom i fokuserima.

Trening boksa se većinom provodi u obliku intervalnog treninga u trajanju pojedinih tehnika 30 do 60 sekundi i pauze u odnosu na rad 1:2 za početnike, a 1:1 za napredne vježbače. Na taj način razvijamo lokalnu mišićnu izdržljivost kroz ponavljanja određenih tehnika do pojave zamora.

Trening obavezno započinje zagrijavanjem i istezanjem, kako bi tijelo pripremili za veće napore koji ga očekuju u glavnom dijelu. Jedna od tradicionalnih vježbi koja se obavezno prakticira u treningu boksa jest preskakanje vijače, no ono ne mora biti nužno rezervirano za uvodni dio treninga.

Nakon dobre pripreme slijedi glavni dio treninga koji je najčešće usmjeren na savladavanju tehnike, rad na vrećama, fokuserima, te sparing.

Nakon odrađenog cijelog treninga (ako još uvijek možete stajati na nogama) potrebno je napraviti kvalitetno istezanje od 10 min.

Individualni program boksa i kickboxinga 01 Od opreme koja će vam biti potrebna da biste se aktivno bavili boksom u početku će biti dovoljne rukavice i bandaže za ruke.

S trenerom možete trenirati individualno ili poluindividualno (3 osobe).

TRENING

-Trening za žene, majke… (after job trening, antistress trening)

Naši treninzi su prilagođeni VAMA!

Grupe se slažu sukladno sa vašom općom tjelesnom spremom i mogućnostima. Ralika između nas i ostalih je u tome što se grupe sastoje od najviše 4 osobe i biti će svi, približno istih mogućnosti. Što znači da ako netko može više, neće ga se sputavati i obratno, sa željom da se izbjegne nelakoda ako netko ne može odraditi zadanu vježbu.

Naš cilj je da pomoću treninga zadovoljimo Vaše potrebe za vježbom, tako da pokrenemo sve mišićne grupe na tijelu i radimo na onima gdje je najpotrebnije. Zato radimo u malim grupama što omogućuje bolji pristup treningu, a i rezultati će biti najbolji pokazatelji.

Uz naš program raznih treninga nećemo vas opterećivati sa prehranom što je glavni temelj gotovo svih ostalih internetskih vježbi, jel čemu sve kada moraš uskratiti nešto što voliš. Hrana je bitna za organizam i ako trening odradite onako kako smo ga mi zamislili tijelo će imati potrebe za njom ali uz veće sagorijevanje. Smatramo da ako nisi vrhunski sportaš, prehrana se ne bi smjela previše mijenjati radi treninga.

Intezitet treninga će Vam biti najbolji pokazatelj. Uz naš program treninga doći će do utezanja vašeg tijela i pada tjelesne težine, a uz to dobiti ćete energiju, eksplozivnost, snagu i bolju koordinaciju tijela.

Treninzi će se odvijati u z najviše do 4 osobe ili se radi o individualnim treninzima. Termini će biti u jutarnjim satima 10:00-11:00; 11:00-12:00; 12:00-13:00, a popodnevni 19:00-20:00; 20:00-21:00 i 21:00-22:00 ili prema dogovoru kod individualnih treninga.

 

-Trening za djecu (Taekwondo igraonica)

Treninzi za djecu od 5 – 10 godina. (dalje u tekstu).

Treninzi će biti od 17:00-18:00 i 18:00-19:00.

 

Dvorana za iznajmljivanje, na upit!

 

TRENING -PROGRAMI

After job trening

Treninzi po stanicama se sastoje od trbušnjaka, leđnjaka, čučnjeva, sklekova i ostalih vježbi uz koje ubacujemo i dodatna opterećenja.

Naravno, prema vašim zahtjevima ubacujemo i rad na fokuserima sa rukama i nogama. Svaki trening počinjemo sa zagrijavanjem i razgibavanjem, a završava sa istezanjem i malom meditacijom. Trening ima do 7 stanica sa 4 serije. Između stanica nema odmora već nakon svake serije 2-3 minute. Broj ponavljanja u seriji povećava se sa vašim mogućnostima i podizanjem tjelesne snage i moći.

 

Antistress trening

Trening se bazira na radu sa rukama i nogama pomoću zaštitne opreme na fokuserima i vreći za udaranje, naravno uz stručnog trenera. Tehnike udaranja i pokreta koristiti će se iz borilačke vještine Taekwondo-a, a vježbe će biti vremenski ograničene, tj. Biti će izražene u rundama. Između rundi ubacivati će se vježbe snage, izdržljivosti i koordinacije. Obavezno je nošenje bandaža za ruke i ako imate donesite svoje rukavice za trening.

Ova vrsta treninga dobra je za izbacivanje negativne energije iz organizma i za jačanje samopouzdanja. Kroz treninge učite i jedan oblik samoobrane i zaštite od neželjenih situacija u životu. Trening počinjemo sa intenzivnijim zagrijavanjem i razgibavanjem, a završava sa relaksiranjem mišića, istezanjem i meditacijom.

 

Taekwondo igraonica

Igraonica (5-7 godina) se sastoji od igre i zabave, kroz koje djecu zbližavamo sa sportom općenito. Treninzi će se usmjeravati na motorički razvoj djeteta, djete će učiti pravilno trčati, skakati, čučnuti, izmaknuti se, uloviti nešto, uskladiti ruke i noge i naravno, obraniti se.

Grupe se sastoje od najviše 6 limača i limačica, a trenirati će pod budnim okom stručnog trenera, nosioca crnog pojasa u Taekwondo-u Krešimira Pelko.

Stariji uzrast (7-10 godina) kroz treninge će se pripremati, za natjecanja ako će imati afiniteta za to.

Polaganja za pojas će se odvijati 2 puta godišnje uz dolazak majtora Taekwondo-a Dinka Koštića ujedno i izbornika kadetske reprezentacije Hrvatske.